Terug
Assen
12 maand(en)
36 uur per week
7-10-2024
1-10-2024
Reageer nu
VNR-66684

Functieomschrijving:

Als Delivery Manager Domein Agro Klantinteractie en Telecom ben je de contactpersoon richting klant en onze eigen DICTU organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het optimaal laten samenwerken van de diverse Agile ketenteams welke benodigd zijn om de met de opdrachtgever/klant afgesproken resultaten en doelstellingen te behalen. Om dit binnen de afgesproken kwaliteit, tijd en middelen te realiseren voer je de regie op ketenteams, inkoop en infra en voer je tactisch overleg met de opdrachtgever/klant, leveranciers en andere delivery managers. Daarnaast creëer je draagvlak voor, draag je uit en verdedig je (intern en extern) de (project)activiteiten/ resultaten en consequenties. Je ondersteunt de teams bij het wegnemen van impediments welke niet in het team kunnen worden opgepakt. Ook ondersteun je de teamleider met betrekking tot het genereren van adequate Managementinformatie/rapportages; geeft input voor budgetten, facturen, begrotingen en jaarplannen. Je draagt bij aan de ontwikkeling en realisatie van (strategisch) beleid en de vertaling daarvan naar verbeteractiviteiten. Tenslotte zorg je dat je op operationeel/tactisch niveau netwerken opbouwt, onderhoudt en gebruikt en je daarin DICTU goed vertegenwoordigt. Waar nodig zorg je zowel binnen als buiten DICTU voor inhoudelijke toelichting, onderhandel je en creëer je draagvlak en coalities. Kortom, als Delivery Manager heb je contact met interne en externe opdrachtgevers/klanten om te onderhandelen, af te stemmen, te coachen in het toepassen van Agile principes, te adviseren, draagvlak te creëren en belangentegenstellingen te overbruggen met betrekking tot voorbereiding, implementatie en realisatie van overeengekomen doelstellingen en de consequenties daarvan (zoals SLA’s, (project-programma) resultaten, (financiële) kaders en randvoorwaarden).

Achtergrond opdracht

Je werkt als deliverymanager ten behoeve van de SVT teams die voor de RDI (Rijksinspectie Digitale Infrastructuur) en voor de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) een keten aan applicaties beheren. Daarnaast kun je als regievoerder optreden voor incidentele applicaties waar het beheer elders (extern) is belegd.

Over de klant:

DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart. Meer informatie vindt u op https://www.dictu.nl 

Eisen:

  • Aantoonbare ervaring met Agile werkwijzen. 
  • Aantoonbare ervaring als Servicemanager en/of Delivery Manager.
  • De kandidaat heeft gespecialiseerde en brede kennis van het aandachtsgebied deliverymanagement. Daarnaast heeft de kandidaat kennis van en meerjarige ervaring met (Agile-) methoden en technieken voor het managen van de omgeving omtrent Software voorbrenging teams en servicelevel management (DevOps, Scaling Agile, ASL/ITIL). Belangrijk ook is kennis van en inzicht in financieel-economische en bedrijfsvoering processen
  • De kandidaat heeft inzicht organisatorische, procesmatige en vakinhoudelijke samenhangen in bredere context dan de scope van de eigen doelstellingen, eigen ketenprocessen en in risicomanagement, risicoanalyse. 
  • De kandidaat heeft de vaardigheid in het faciliterend leiden, voorbereiden, implementeren en uitvoeren van operationele/projectmatige activiteiten en deze laten landen in een Agile software ontwikkel organisatie. Daarnaast de vaardigheid in het signaleren en analyseren van informatie, ontwikkelingen en problemen, maar ook in het inhoudelijk toelichten/rapporteren over producten/activiteiten, projecten, (project)resultaten en consequenties en het creëren van draagvlak ervoor. 

Wensen:

  • Uitstekende analytische vaardigheden.
  • Goed in plannen en organiseren.
  • Grote dosis organisatie- en omgevingsbewustzijn.
  • Goede communicatieve vaardigheden.
  • Staande weten te houden in een complexe en politieke organisatie.
  • Proactief en overtuigend.
  • Balans tussen samenwerkingsgericht, resultaatgericht en klantgericht.
  • Creatief, sterk in netwerken, samenwerken, verbinden en motiveren.
  • Gericht op zelfontwikkeling.

Competenties:

  • Faciliterend leider, gericht op samenwerking met de klanten RDI/RVO en de belende teams van DICTU. Genuanceerd in de communicatie, nauwkeurig in uitvoering en rapportages. Denkt mee over de aanpak. Is in staat het vertrouwen te geven aan het agile-team. Is in staat de  hoofdlijnen duidelijk te rapporteren aan de opdrachtgever. 
  • Je moet je weg weten te vinden in een omgeving, waarbij de opdrachtgeverslijn nog veel gestoeld is op traditionele PRINCE2 methodiek en besluitvorming en een agile team in de DICTU uitvoering. Deze schakelingen moet je kunnen zien en doorgronden.

Arbeidsvoorwaarden:

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 16 september 2024, voor 17:00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Let op: De aanvraag betreft een ondersteunde rol en volgt instructies op van leidinggevende. Dit past niet binnen de wet DBA. Hierdoor is het niet mogelijk om ZZP'ers te contracteren. Eventueel geïnteresseerde ZZP'ers kunnen zich op detacheringsbasis (= in loondienst) laten aanbieden door Circle8. Voor vragen over deze procedure kunt u contact opnemen met Rogier Reijgwart

Jouw weg naar succes?

In 7 stappen en enkele dagen

  • 1

    Vind jouw opdracht

  • 2

    Reageer: stuur ons je cv

  • 3

    Wij checken jouw profiel met de opdracht(gever)

  • 4

    Telefonisch kennismaken met een recruiter van Circle8

  • 5

    Is er een match? We stellen je voor

  • 6

    Intakegesprek bij de opdrachtgever

  • 7

    Contract en let's go!