Terug
Utrecht / Lelystad / Afsluitdijk
12 maand(en)
36 uur per week
1-11-2024
21-10-2024
Reageer nu
VNR-67451

Functieomschrijving:

Als Integrale Veiligheid adviseur (IV adviseur) zorg je dat onze wegen en vaarwegen met diverse tunnels, bruggen en sluizen veilig worden gebouwd, gerenoveerd en onderhouden. De IV adviseur is verantwoordelijk voor het borgen van kwaliteitseisen ten aanzien van veiligheid richting Rijkswaterstaat als opdracht-gevende partij en de markt als opdracht-nemende partij. Jij zorgt ervoor dat de beleidskaders en richtlijnen in het project worden toegepast, dat ze vertaald worden naar het project en dat projectspecificaties worden opgesteld.

Als IV adviseur toets je documenten en uitvoeringsplannen op veiligheid en maak je een gedegen evaluatie en schouwing van werkzaamheden. Je ziet er op toe dat risico’s, maatregelen en keuzes over veiligheid goed worden vastgelegd en uitgedragen. Je maakt zaken bespreekbaar en stimuleert het veiligheid denken in de teams. Bovendien treed je doortastend op als de veiligheid in het geding is. 

Je zal worden ingezet binnen de afdeling Grote Projecten (GPO). GPO is bezig met meerdere projecten op de Afsluitdijk die de komende jaren gerealiseerd moeten worden. De projecten worden aangestuurd door IPM teams. Er zijn dus ook meerder projectteams actief op de Afsluitdijk om hun projecten succesvol te laten verlopen. Onder leiding van een senior veiligheidskundige collega zal je alle teams ondersteunen, waarbij coördinatie, deskundigheid en advisering nodig is op het gebied van integrale veiligheid. Samen met de senior veiligheidskundige analyseer je complexe veiligheids-technische vraagstukken en houd je je bezig met het beoordelen van documenten en het opstellen van RisicoInventarisaties & Evaluaties (RI&E’s). Dit doe je zowel in de ontwerpfase alsmede in de realisatiefase. Integrale veiligheid is een belangrijk component binnen al deze fases. Ook het opstellen van calamiteitenplannen in samenspraak met de opdrachtnemer(s) behoort tot je takenpakket. Daarnaast is een belangrijk element van je taak het verhogen van de veiligheidscultuur binnen de verschillende projectteams. De doelstelling is om alle projecten zonder ongevallen te realiseren. Om te monitoren waar de verschillende projectteams staan op de veiligheidsladder worden er jaarlijks veiligheidscultuurmetingen uitgevoerd en op basis van de resultaten jaarplannen gemaakt om te verbeteren. 

Als IV adviseur ben je, samen met de senior veiligheidskundige, het eerste aanspreekpunt voor alle veiligheid gerelateerde vraagstukken voor zowel de opdrachtnemer(s) als de projectteams van Rijkswaterstaat. Gezien de vele stakeholders die betrokken zijn bij de Afsluitdijk is er een overkoepelend kernteam geformeerd die zorgt voor een stuk coördinatie.

Je bent verantwoordelijk voor de goede relatie met de opdrachtnemer(s) en bent in staat deze samenwerking een stap verder te brengen. Om de projecten veilig uit te voeren is samenwerking met de opdrachtnemer zeer belangrijk. Je legt verantwoording af aan de technisch managers van de IPM teams maar zal dagelijks aangestuurd worden door de senior veiligheidskundige. 

Standplaats en uren Direct inzetbaar voor 4 dagen (32 - 36 uur) per week op de locaties Lelystad, Utrecht en de projectlocaties op de Afsluitdijk.

Meest essentiële competenties

  • Communicatief vaardig
  • Samenwerkend en Verbindend
  • Resultaatgericht
  • Overtuigingskracht
  • Flexibel
  • Pragmatisch ingesteld
  • Plannen en Organiseren

Over de klant:

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Eisen:

  • Kandidaat beschikt aantoonbaar over minimaal 3 aantal jaar kennis van en werkervaring met het vervullen van de rol van adviseur integrale veiligheid en/of veiligheid coördinatie binnen projectorganisaties
  • Kandidaat beschikt aantoonbaar over minimaal een IVK en HVK opleiding opleiding op HBO niveau 

Wensen:

  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare kennis van en ervaring met het werken in of aan (nautische) projecten. 
  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare kennis van en ervaring met risicoanalyses en het opstellen van RI&E’s in projecten. 
  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbaar kennis van en/of ervaring met de veiligheidsdomeinen 
    • Nautische veiligheid, 
    • Constructieve veiligheid 
    • Machine veiligheid 
  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare kennis van en ervaring met het uitvoeren en beoordelen van audits

Arbeidsvoorwaarden:

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 21 oktober 2024, voor 09:00 uur je recente CV in Word + onderbouwing van de eisen en wensen (als voorblad) en je all-in uurtarief excl. BTW.

Bandbreedte tarief: € 96.-/ € 105,25

Uren: 32-36

Optie tot verlenging : Ja, 4x maximaal 12 maanden na afloop initiële opdracht

Bijzonderheden AVG: Géén foto. Géén persoonsgegevens zoals (mail)adres, telefoonnummer, geboortedatum, nationaliteit of LinkedIn. Géén leveranciersgegevens mogen zichtbaar zijn op het format. 

Jouw weg naar succes?

In 7 stappen en enkele dagen

  • 1

    Vind jouw opdracht

  • 2

    Reageer: stuur ons je cv

  • 3

    Wij checken jouw profiel met de opdracht(gever)

  • 4

    Telefonisch kennismaken met een recruiter van Circle8

  • 5

    Is er een match? We stellen je voor

  • 6

    Intakegesprek bij de opdrachtgever

  • 7

    Contract en let's go!