Terug
Utrecht
7 maand(en)
36 uur per week
1-11-2024
23-10-2024
Reageer nu
VNR-67571

Functieomschrijving:

Wij zoeken een projectleider die een prestatie neerzet. Die verantwoordelijkheid neemt voor het organiseren en structureren van de werkzaamheden binnen de gegeven kaders. Je bent oprecht trots op de resultaten die je hebt gehaald met je team. En ook met de ontwikkeling die jezelf hebt doorgemaakt. Je hebt een visie op het managen van projecten, de meerwaarde van (scaled) agile/Scrum en verdere professionalisering van je vakgebied.

Als projectleider Informatiehuishouding maak je deel uit van het programma Transparantie in informatie (Tii), waarbij jij (mede) zorgt dat de basis-informatiehuishouding bij RVO naar een hoger plan gebracht wordt. Je werkt daarbij nauw samen met de teams DIV, procesanalisten en informatiemanagement. Je volgt de richting zoals die rijksbreed is uitgezet in "Open op orde". Je bent breed inzetbaar en onder jouw leiding worden die onderdelen van informatiehuishouding opgepakt die prioriteit hebben, die bepaald is aan de hand van een rijksbrede zelfevaluatie van het actieplan "Open op orde". In 2024 is dit o.a. het opstellen (en realiseren) van een plan over het archiveren van e-mail en berichtenapps naar aanleiding van rijksbrede ontwikkelingen en het aansturen op het verkrijgen van overzicht van de processen van RVO met metadata voor een goede informatiehuishouding. Verder lever je een belangrijke bijdrage aan kwaliteit gerelateerde vraagstukken m.b.t. informatiehuishouding. Daarbij houd jij rekening met de kadergeving vanuit BZK en EZK/LNV. Als projectleider ondersteun je RVO bij het bewaken van de samenhang met de overige lijnen binnen het programma TII. Je opereert op het snijvlak van de disciplines DIV, procesanalyse en ICT en je draagt bij aan het verandertraject bij RVO.

Je wordt gewaardeerd als teambuilder, je motiveert en inspireert je collega’s. Als projectmanager ga je de uitdaging aan om samen met de verschillende disciplines resultaten neer te zetten, waarbij je een brede interesse hebt. Je weet hoofd- en bijzaken te scheiden en kunt dat ook overbrengen aan je team. Je kent het werken bij grote overheidsorganisaties en laat je niet uit het veld laat slaan als de bureaucratie tegen lijkt te zitten. Wij zoeken een verbinder die mensen meeneemt (draagvlak creëert, verandering begeleidt, bruggenbouwer). Iemand die goed schakelt tussen situaties en tussen mensen en die omgevingsbewust is.

De hoofdtaken van de projectleider zijn:

  • Met de programmamanager en betrokken lijnorganisatie, informatiemanager en teammanager DIV stem jij de projectdoelstellingen af. Je stemt af met de product owner (bijhouden productbacklog).
  • Je bent verantwoordelijk voor het projectplan, de begroting, structuur, planning en het team. Jij zorgt voor een goed projectverloop conform de projectmanagementafspraken binnen RVO.
  • Je zorgt ervoor dat resources op tijd ingezet en goed benut worden.
  • Je coördineert de activiteiten binnen het project, als onderdeel van het programma Tii.
  • Je houdt de samenhang met andere projecten scherp in de gaten.
  • Je inventariseert en minimaliseert eventuele risico’s.
  • Je bent bekend met Lean procesmanagement, Agile projectmanagement, specifiek Kanban & Scrum. 

Achtergrond opdracht

In het actieplan ‘Open op Orde’ is uitgewerkt hoe de Rijksoverheid benodigde verbeteringen op het terrein van de informatiehuishouding met nieuwe én versnelling van lopende initiatieven de komende jaren wil uitvoeren , waarbij een doorlooptijd tot 2026 is voorzien. Hiervoor is rijksbreed een analyse uitgevoerd naar de knelpunten in de informatiehuishouding. Het betreft onder meer knelpunten bij de capaciteit en beschikbare expertise van informatieprofessionals en de rol van medewerkers in het primaire proces, de grote hoeveelheid en aard van informatie, de veelheid en kwaliteit van de informatiesystemen en de sturing en naleving op dit gebied.

Om de ambitie RVO om te voorzien in een hoogwaardige informatiehuishouding te kunnen realiseren is het programma “Transparantie In Informatie” (TII) opgestart. TII richt zich op het versterken van de informatiehuishouding, het organiseren en implementeren van actieve en passieve openbaarmaking en het begeleiden van medewerkers in die nieuwe werkwijzen.

Een eerste slag is gemaakt en voor de komende jaren staat op de planning om de informatiejuishouding verder te ontwikkelen en om in beeld te brengen wat er nodig is voor actieve openbaarmaking bij RVO, met name rondom automatisering van het openbaarmaken van beschikkingen. In deze aanpak werkt RVO nauw samen met EZK.

Over de klant:

Kansen voor Nederland, kansen voor jou. Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen! Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies. Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op. Klik hieronder voor het bekijken van de video van RVO. https://www.youtube.com/watch?v=pzcK1a_SVUM

Eisen:

  • PMA-C of hoger of IPMA-Agile, vergelijkbare zware certificering
  • Minimaal hbo- werk en denkniveau
  • Minimaal 5 jaar ervaring bij een grote overheidsorganisatie in de rol van projectleider / programmamanager
  • Minimaal 5 jaar ervaring met inrichting van processen gericht op dienstverlenging aan klanten
  • Minimaal 5 jaar ervaring met informatiehuishouding en procesanalyse

Wensen:

  • Relevante werkervaring als projectleider binnen de rijksoverheid, bij voorkeur binnen uitvoeringsorganisaties
  • Kennis van actuele wetgeving (Woo en archiefwet)
  • Kennis van en ervaring met de RVO organisatie en haar ketenpartners. 

Competenties:

  • Verbinder tussen business cq IV-organisatie en project.
  • Communicator die stakeholders in woord en beeld meeneemt en de verandering stapsgewijs begeleidt.
  • Betrokken teambuilder die het beste uit de teamleden haalt door te motiveren en te waarderen.
  • Heeft focus: resultaatgericht, weet van aanpakken, straalt geloof uit Is procesbewaker
  • zorgt dat opdrachtgever stuurt, legt besluiten voor en is proactief
  • Zorgt voor een haalbare fasering. Is in control: - Effectief (belang, doel en bijdrage aan de organisatie, verwachtingen gemanaged) - Realistisch, efficiënt (Richten: tijd, geld, kwaliteit, resultaat) - Overzicht (Inrichten: structuur, aanpak, mijlpalen, bemensing) - Voorspelbaar, bewaakt (issues, risico’s, leerpunten, logboek) - Zorgvuldig (rapportage, administratie op orde

Arbeidsvoorwaarden:

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 23 oktober 2024, voor 17:00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

 

Jouw weg naar succes?

In 7 stappen en enkele dagen

  • 1

    Vind jouw opdracht

  • 2

    Reageer: stuur ons je cv

  • 3

    Wij checken jouw profiel met de opdracht(gever)

  • 4

    Telefonisch kennismaken met een recruiter van Circle8

  • 5

    Is er een match? We stellen je voor

  • 6

    Intakegesprek bij de opdrachtgever

  • 7

    Contract en let's go!