Zwolle
12 maand(en)
40 uur per week
1-10-2024
18-9-2024
Reageer nu

Functieomschrijving:

Let op:

Het betreft een “operationele rol” 

Als omgevingsmanager zorg je voor de verbinding tussen het projectteam, de buitenwereld en Enexis. Binnen het projectteam ben je een onmisbare schakel. Je brengt en houdt balans in de relatie met alle stakeholders en bent de eindverantwoordelijke voor het contact met de omgeving. Op politiek en bestuurlijk niveau creëer je draagvlak en bewaak je de ambtelijke afstemming.

Afhankelijk van de projectfase coördineer je diverse processen. Je zorgt voor een participatie- en communicatiestrategie, bewaakt het issuemanagement en organiseert het stakeholdermanagement. Ook regisseer je risicosessies waarmee je de projectmanager ondersteunt om tot een afgewogen projectaanpak te komen. Je waakt over de realisatie van een BLVC-plan, de grondstrategie en het schademanagement en ondersteunt je collega-projectleden bij omgevingsvraagstukken. En je bent een sparringpartner voor de projectmanager.

De wensen en technische eisen die je in een project bij de klant ophaalt, borg je in het klanteisenproces. Voor de aangrenzende projecten heb je de regie over het raakvlakmanagement. Bij een omvangrijk project creëer je de voorwaarden voor optimale samenwerking met gemeenten, partners, collega-netbeheerders en eventueel aannemers.

Bij elke opdracht ben je onderdeel van een projectteam, geleid door de regisseur. Je bent onderdeel van het omgevingsteam dat bestaat uit een planjurist/planoloog en een rentmeester. Daarnaast werk je nauw samen met de projectleider.

Over de klant:

De opdrachtgever is 1 van de 6 regionale netbeheerders in Nederland. Haar belangrijkste taak als netbeheerder is het aanleggen en onderhouden van het gas- en elektriciteitsnet in in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. Ook zorgen ze voor het transport van energie.

Eisen:

  • Je hebt minimaal hbo-niveau en een achtergrond in het omgevingsmanagement en bij voorkeur ervaring met (grote) infrastructurele projecten
  • Je hebt affiniteit met energievraagstukken en de bijbehorende problematiek.
  • Je hebt een sterk ontwikkelde politieke antenne.
  • Je hebt een aantal jaren ervaring als omgevingsmanager of omgevingsadviseur.

Competenties:

Jij werkt oplossingsgericht, hebt altijd een plan klaar om een mogelijk probleem snel op te lossen, en reserveplannen om in te spelen op de risico’s die je voorziet. En met jouw inlevingsvermogen heb je snel inzicht in wat er leeft bij stakeholders en partners en wat er op politiek-bestuurlijk niveau speelt.

Ook heb je snel door waar je informatie kunt halen over ontwikkelingen binnen Enexis die van invloed kunnen zijn op jouw project. En weet je alle stakeholders de juiste aandacht te geven en op het goede moment te informeren.

Je staat open voor kritiek die je zelf op waarde schat en zo nodig in acties vertaalt. Samenwerken is voor jou de sleutel tot succes. Daarbij kun je je zowel daadkrachtig als kwetsbaar opstellen om tot het beoogde resultaat te komen.

Arbeidsvoorwaarden:

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 18 september 2024, voor 09:00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Jouw weg naar succes?

In 7 stappen en enkele dagen

  • 1

    Vind jouw opdracht

  • 2

    Reageer: stuur ons je cv

  • 3

    Wij checken jouw profiel met de opdracht(gever)

  • 4

    Telefonisch kennismaken met een recruiter van Circle8

  • 5

    Is er een match? We stellen je voor

  • 6

    Intakegesprek bij de opdrachtgever

  • 7

    Contract en let's go!