Terug
Utrecht
6 maand(en)
36 uur per week
11-11-2024
25-10-2024
Reageer nu
VNR-67604

Functieomschrijving:

Voor deze opdracht zoeken we een solution architect digitale toehankelijkheid die voor de troepen uit loopt en bent bezig met de technische oplossingen en digitale diensten voor externe partijen zoals portalen en B2B kanalen. Hoe pakken we bepaalde vraagstukken aan, bijvoorbeeld met transitie naar een moderne klantinteractie omgeving en het gebruik van clouddiensten i.c.m. containerplatforms, microservices of object-based storage? Hoe gaan we om met de digitale toegankelijkheid binnen de rechtspraak? En welke eisen stellen we, by design, aan de kwaliteit en veiligheid? Met de overgang naar moderne platformen ligt de lat hoog.De (solution) architect is verantwoordelijk voor het uitwerken, actueel houden en communiceren van één of meerdere solution architecturen (in samenwerking en te realiseren met devops teams). Hiervoor zoeken wij een architect die de solution architectuur voor de digitale diensten zoals mijnRechtspraak, de postkamer en B2B interfaces met professionele,- en keten partijen als advocatuur en belastingdienst gaat door ontwikkelen. Hiervoor neem je ruimte kennis en ervaring mee op gebied van portalen en B2B architectuur.Je zet het ontwerp in grote lijnen voor ze uit doormiddel van een solution architectuur design en beantwoordt vragen bij de detailinvulling. Zo kunnen zij agile werken aan een just-in-time architectuur. Je bent de brug naar je DevOps-team(s). Je vertaalt architectuurstatements naar concrete uitwerkingen voor de DevOps-teams.

Achtergrond opdracht

De Raad van de Rechtspraak is de overkoepelende organisatie waaronder alle instanties vallen die betrokken zijn bij het spreken van recht in Nederland. Deze instanties bestaan uit 11 rechtbanken, 4 gerechtshoven, 2 colleges, en de Raad van de Rechtspraak. IVO Rechtspraak zit in de uitvoering van een digitaliseringsstrategie, met als doel sneller en efficiënter de Rechtspraak in al haar taken en processen te digitaliseren. IVO Rechtspraak verzorgt de IT- en informatievoorziening voor alle instanties die onder de Raad vallen. De stafunit architectuur is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en borgen van de architectuur en speelt een belangrijke rol in de digitalisering van de Rechtspraak.

Over de klant:

IVO Rechtspraak draagt bij aan de ontwikkeling, het beheer, onderhoud en support van alle applicaties, infrastructuur en netwerken van de Rechtspraak. Dit zijn ca. 12.000 werkplekken en meer dan 200 applicaties waarvan een aantal zelf ontwikkeld zijn. Samen met ruim 500 collega’s zorg je dat medewerkers van de Rechtspraak zorgeloos hun dagelijkse werk kunnen doen en burgers, advocaten, notarissen e.d. op een veilige manier toegang hebben tot hun zaak- en Rechtspraakgegevens. Het ICT landschap van de Rechtspraak ondergaat een grote vernieuwing slag. De beweging is naar een multi-kanalen service architectuur en een gelaagde on premise cloud architectuur hoofdzakelijk op basis van Microsoft (werkplek, bedrijfsvoering, externe dienstverlening) o.a. Windows server SQL server, Microsoft dynamics CRM, .NET en Oracle fusion middleware (primair proces) o.a. BPM & SOA suite, WCC, ADF, OBIEE, Weblogic op basis van Linux. Beheer van het ICT landschap is ingericht volgens de ITIL3 methodiek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de volgende tools: Topdesk voor de beheerprocessen, HP openview voor monitoring, Splunk voor logging, Visionwaves voor stuurinformatie en flexera voor licentiebeheer. Verder worden de product eigen faciliteiten voor beheer gebruikt zoals SCCM voor software distributie.

Eisen:

  • HBO/WO werk- en denkniveau
  • Minimaal 3 jaar kennis en ervaring opstellen van microservice RESTful API en micro front-end gebaseerde solution architectuur voor omgevingen op basis van microsoft development stack (.NET Core), front-end angular, CI/CD platform en api gateway.
  • Minimaal 3 jaar kennis en ervaring opstellen van solution architectuur voor devops teams, vertalen van business (inclusief security en privacy) eisen en normen naar kaders en ontwerpen voor software development

Wensen:

  • Kennis en ervaring met architectuur op basis van een container, API en cloud native gebaseerde architectuur
  • Recente Kennis en ervaring als IT / solution Architect in een agile omgeving
  • Kennis van Archimate en bij voorkeur modelleer ervaring in (Sparx) Enterprise Architect

Competenties:

  • Uitstekende schriftelijke- en mondelinge communicatieve vaardigheden op meerdere lagen van de organisatie. Je bent een prettige persoonlijkheid en gesprekspartner. Kan goed met weerstand en verschillende belangen omgaan
  • Samenwerken: Is uitstekend in co-creatie met verschillende disciplines
  • Je hebt overtuigingskracht en kan anderen beïnvloeden
  • Je hebt organisatiesensitiviteit
  • Vaardigheid in het creëren van draagvlak voor architectuur producten bij verschillende doelgroepen
  • Resultaatgericht. Een uitstekende beheersing van het Nederlands

Arbeidsvoorwaarden:

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 25 oktober 2024, voor 08.45 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Jouw weg naar succes?

In 7 stappen en enkele dagen

  • 1

    Vind jouw opdracht

  • 2

    Reageer: stuur ons je cv

  • 3

    Wij checken jouw profiel met de opdracht(gever)

  • 4

    Telefonisch kennismaken met een recruiter van Circle8

  • 5

    Is er een match? We stellen je voor

  • 6

    Intakegesprek bij de opdrachtgever

  • 7

    Contract en let's go!