Terug
Rotterdam
12 maand(en)
32 uur per week
1-11-2024
24-10-2024
Reageer nu
VNR-67533

Functieomschrijving:

Opdrachtomschrijving

Rijkswaterstaat staat voor een grote onderhoudsopgave. Sluizen, stormvloedkeringen, bruggen, tunnels en viaducten stammen grotendeels uit de vorige eeuw. Het wordt de grootste onderhoudsopgave in onze geschiedenis. Het renoveren en vervangen van de bestaande infrastructuur, vraagt naast flinke investeringen om menskracht en specifieke kennis. Tijdens iedere renovatie benutten we meteen de mogelijkheid om onze sluizen, keringen, bruggen en tunnels veiliger en duurzamer te maken.

Als technisch adviseur Civiele constructies adviseer je binnen het technisch team van (meerdere) projecten op het gebied van aanleg, renovaties en het onderhoud van civiele en beton technische aspecten in het areaal. Je doet technisch uitdagend werk dat het brede vakgebied van civiele constructies bestrijkt en werkt met complexe systemen. Je werkt aan het onderhoud en de renovatie van één of meerdere kunstwerken, zoals bijvoorbeeld de Spijkenisserbrug, Brug over de Noord en de Verkeersbrug Dordrecht.

Je geeft adviezen op basis van je inhoudelijke expertise en zorgt ervoor dat de kaders op het gebied van herberekening, ontwerp, effecten of techniek in het project worden toegepast. Ook stel je uitgangspuntennotities, systeemspecificaties en kostenramingen op. Je beoordeelt verificatie berekeningen, ontwerpen op kwaliteit en evalueert en toetst de werkzaamheden aan de opdracht en aan overige gemaakte afspraken. Je legt resultaten vast in rapportages en beoordeelt opleveren afleverdossiers. Verder signaleer je risico’s en afwijkingen en denk je mee over passende oplossingen. Je werkt onder aansturing van de technisch manager van het cluster. Je signaleert, analyseert en adviseert over ontwikkelingen binnen jouw werkpakket en doet voorstellen om de uitvoering van het project en/of het proces te verbeteren.

Als collega bij Rijkswaterstaat werk je mee aan een bereikbaar, veilig en leefbaar Nederland. Je draagt bij aan tastbare en maatschappelijk relevante projecten. Bij RWS werken we volgens onze kernwaarden RADIO-V: resultaat gedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

Over de klant:

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Eisen:

  • De aangeboden kandidaat beschikt minimaal over een afgeronde WO/Master , in de richting van civiele constructies en/of beton constructies
  • De aangeboden kandidaat heeft kennis van en minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring binnen het werkveld civiele constructies en/of beton constructies. 
  • De aangeboden kandidaat heeft kennis van en minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met het opstellen of beoordelen of uitvoering van constructieve berekeningen (incl. vermoeiingsberekeningen) van civiele constructies zoals beweegbare bruggen en/of sluizen
  • De aangeboden kandidaat heeft kennis van en minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met de geldende normen en richtlijnen op van civiele constructies en beton constructies zoals beweegbare bruggen en/of sluizen (ROK en RBK) en heeft ervaring met de toepassing hiervan. 
  • De kandidaat is in het bezit van een VCA-certificaat 'Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCU' (VOL-VCA). Toelichting: Geldige diploma’s dragen het VCA/VCU-logo, de vermelding ‘Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA’, de naam van het Examencentrum VCA, kandidaat naam, geboortedatum en VCA diplomanummer. 

Wensen:

  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare kennis van en ervaring met het zelfstandig reviewen en beoordelen van berekeningen en ontwerpen van civiele constructies en/of beton constructies zoals beweegbare bruggen en/of sluizen en weet zijn/haar mening te verwoorden in een (technisch) advies.
  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare kennis van en ervaring met ontwerp en uitvoering van renovatie van bestaande civiele constructies en/of beton constructies zoals beweegbare bruggen en/of sluizen. 
  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare kennis van en ervaring verduurzaming en hergebruik van materialen zoals beton, die vrij komen bij renovatie van kunstwerken en mogelijk weer kunnen worden hergebruikt.
  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare kennis van en ervaring met de specifieke richtlijnen voor constructieve berekeningen van bruggen en sluizen zoals: ROK en RBK.

Arbeidsvoorwaarden:

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 24 oktober, voor 10:15 uur je recente CV in Word + onderbouwing van de eisen en wensen (als voorblad) en je all-in uurtarief excl. BTW.

Bandbreedte tarief: € 96/ € 105,25

Optie tot verlenging : Ja, 4 x maximaal 12 maanden na afloop initiële opdracht

Bijzonderheden AVG: Géén foto. Géén persoonsgegevens zoals (mail)adres, telefoonnummer, geboortedatum, nationaliteit of LinkedIn. Géén leveranciersgegevens mogen zichtbaar zijn op het format. 

Jouw weg naar succes?

In 7 stappen en enkele dagen

  • 1

    Vind jouw opdracht

  • 2

    Reageer: stuur ons je cv

  • 3

    Wij checken jouw profiel met de opdracht(gever)

  • 4

    Telefonisch kennismaken met een recruiter van Circle8

  • 5

    Is er een match? We stellen je voor

  • 6

    Intakegesprek bij de opdrachtgever

  • 7

    Contract en let's go!