Terug
IJmuiden
12 maand(en)
12 uur per week
1-5-2024
28-10-2024
Reageer nu
VNR-67595

Functieomschrijving:

Als contractadviseur bij Rijkswaterstaat ben je betrokken bij het project Selectieve Onttrekking IJmuiden (SOIJ). Je houdt je, onder regie van een senior contractmanager, bezig met het gezamenlijk zorgdragen voor het uitvoeren van de planfase. Samen met het contractteam ben je verantwoordelijk voor de beheersing van het contract met de aannemer. 

Het Project

Het gebruik van de Zeesluis IJmuiden resulteert in aanzienlijk meer instroom van zoutwater in het Noordzeekanaal vergeleken met de Noordersluis. Deze toename van zoutwater heeft nadelige gevolgen voor het Noordzeekanaal en de omliggende gebieden, vanwege de negatieve impact op de ecologie, natuur, landbouw en drinkwatervoorziening. Selectieve Onttrekking is een maatregel die verdere verzilting van het Noordzeekanaal en de omgeving tegengaat.

In 2021 heeft Rijkswaterstaat het contract voor het ontwerp en de bouw van Selectieve Onttrekking in IJmuiden toegewezen. Momenteel wordt het contract uitgevoerd, waarbij het contractteam verantwoordelijk is voor het beheer van processen zoals betalingen, toetsingen en wijzigingen. Het huidige contractteam kan extra uitbreiding of ondersteuning gebruiken bij de uitvoering van de deze processen. 

Als assistent inkoop- en contractmanager ben je verantwoordelijk voor alle (secundaire) inkopen / IR-diensten (zowel lopende als nog aan te besteden diensten) en het bijbehorende VTW-proces (verzoeken tot wijziging). Je bent werkzaam voor het cluster contractmanagement. De aanwezige contractmanager is volop bezig met het hoofdcontract en heeft derhalve behoefte aan een assistent die hen volledig ontzorgt ten aanzien van de lopende en nog in te kopen diensten.

Samen met anderen

Als lid van het contract-team speel je een essentiële rol bij het succesvol uitvoeren en opleveren van het project. Je hebt een brede expertise op het gebied van contractbeheersing, projectcontrole en technische aspecten. Je focus ligt op het waarborgen van een correcte uitvoering van het werk en een succesvolle oplevering binnen de gestelde kaders. Je behoudt continu overzicht en coördineert effectief tussen de verschillende disciplines, waarbij je taken uitvoert en risico's op korte en lange termijn signaleert. Je bent nauw betrokken bij het IPM-team en hebt regelmatig afstemming met andere projectleden. Als bruggenbouwer tussen de diverse disciplines draag je bij aan een integrale en gestroomlijnde begeleiding van het project, met als uiteindelijk doel een geslaagde uitvoering en oplevering.

Meest essentiële competenties

  • Je bent resultaat gedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer en verbindend.
  • Analyserend vermogen, samenwerken, leervermogen, neemt initiatief en bent ondernemend.
  • Je bent klantgericht, accuraat, proactief, oplossingsgericht, communicatief vaardig en kunt snel schakelen.
  • Je kunt goed plannen, organiseren en samenwerken, bent analytisch sterk, klantgericht en actief met zelfontwikkeling.

Over de klant:

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Eisen:

  • Kandidaat beschikt aantoonbaar over een afgeronde opleiding op HBO niveau.
  • Kandidaat beschikt over een opleiding of achtergrond in Civiele Techniek. 
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 5 jaar kennis en ervaring met het voorbereiden, uitvoeren en opleveren van civieltechnische waterbouwkundige werken. 
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met contractbeheersing, op zowel het toetsproces, het betaalproces en het wijzigingsproces. 
  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare kennis van en ervaring met het proces van opleveren en overdragen.
  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare kennis van en ervaring met projectmatig werken conform het IPM model of vergelijkbare modellen. 
  • De aangeboden kandidaat is in het bezit van een VOL-VCA certificaat. 

Wensen:

  • De aangeboden kandidaat heeft, ten behoeve van het wijzigingsproces, ervaring met het opstellen van wijzigingsovereenkomsten en daarbij behorende wet- en regelgeving. 
  • De aangeboden kandidaat heeft, ten behoeve van het betalingsproces, ervaring met het begeleiden van de prestatieverklaringen.
  • Mate waarin de kandidaat beschikt over de genoemde competenties en vaardigheden (toetsbaar op basis van cv, motivatiebrief en/of mogelijk sollicitatiegesprek).

Arbeidsvoorwaarden:

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 28 oktober 2024, voor 09:30 uur je recente CV in Word + onderbouwing van de eisen en wensen (als voorblad) en je all-in uurtarief excl. BTW.

Bandbreedte tarief: € 109,- / € 122,50

Optie tot verlenging : Ja, 1 x maximaal 12 maanden t/m uiterlijk 30-04-2026.

Bijzonderheden AVG: Géén foto. Géén persoonsgegevens zoals (mail)adres, telefoonnummer, geboortedatum, nationaliteit of LinkedIn. Géén leveranciersgegevens mogen zichtbaar zijn op het format. 

Jouw weg naar succes?

In 7 stappen en enkele dagen

  • 1

    Vind jouw opdracht

  • 2

    Reageer: stuur ons je cv

  • 3

    Wij checken jouw profiel met de opdracht(gever)

  • 4

    Telefonisch kennismaken met een recruiter van Circle8

  • 5

    Is er een match? We stellen je voor

  • 6

    Intakegesprek bij de opdrachtgever

  • 7

    Contract en let's go!