Terug
Utrecht
12 maand(en)
32 uur per week
9-10-2024
24-9-2024
Reageer nu
VNR-66091

Functieomschrijving:

Veel bruggen en viaducten in Nederland zijn in de decennia na de Tweede Wereldoorlog gebouwd. Sindsdien is het verkeer geïntensiveerd; er is meer verkeer en het verkeer is veel zwaarder geworden. Objecten bereiken daardoor eerder hun technische einde levensduur dan oorspronkelijk voorzien.

De ontwerpberekeningen van destijds zijn niet toereikend om de constructieve veiligheid en restlevensduur te bepalen conform de huidige normen. Daarom zijn object specifieke ‘herberekeningen’ nodig om vast te stellen of een brug of viaduct constructief veilig is. Op basis van de herberekeningen zal een advies gegeven worden aan de beheerder van het object. Na besluitvorming zullen, indien nodig, (tijdelijke) maatregelen mogelijke getroffen worden. Dit proces vereist specialistische kennis bij ingenieursbureaus en Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat heeft een zwaardere regierol dan bij reguliere ingenieursdiensten.  

RWS heeft 3 raamovereenkomsten (ROK’s) gesloten voor het uitvoeren van de Herberekeningen bruggen en viaducten, de ROK’s zijn toegewezen per discipline (Staal, Beton, Beweegbaar). Per ROK zijn meerdere ingenieursbureaus gecontracteerd. De feitelijke uitvoering van de herberekeningen voor de diverse objecten, zal middels een zogenaamde Nadere OvereenKomst (NOK) worden opgedragen aan een van de voorkeursleveranciers.

Team Contractmanagement ROK is belast met het uitvragen, onderhandelen en contracteren van Nadere overeenkomsten onder de bovengenoemde ROK’s. De contractbeheersing van de NOK’s geschiedt in samenwerking met een projectbegeleider NOK (TM). 

Wat verwachten we van een Inkoop-en Contractadviseur ROK herberekeningen: het aansturen en begeleiden van meerdere Offerteverzoeken Nadere overeenkomsten voor herberekeningsopdrachten constructieve veiligheid bruggen, vanaf het opstellen Nadere overeenkomst tot oplevering laatste product en betaling daarvan. Wat komt daar meer in detail bij kijken? Het zorgdragen voor het compleet maken van de Offertedossier (Vraagspecificatie + overige bijlagen) voor aanbesteding nadere overeenkomsten. Hiervoor schakel je onder andere; met een contractteam collega’s en team van specialisten op proces en inhoudelijk niveau voor de aanbesteding. Jij bent (mede) verantwoordelijk voor het Offerteverzoek proces t/m opdrachtverlening, alsmede overdracht van het dossier aan de inhoudelijke projectbegeleider; hierbij ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de voortgang en inschakelen benodigde specialisten bij offerte beoordeling en inlichtingen bijeenkomsten. Tijdens de uitvoering ondersteun je de contractmanager in de contractbeheersing met het maken van toetsplannen voor systeemgerichte contractbeheersing op ROK niveaus en treed je op als toetscoördinator. Verder ben jij (mede) verantwoordelijk voor het VTW proces: opstellen, registreren en begeleiden van VTW’s n.a.v. de afwijkingen die vanuit de uitvoering van NOK’s optreden.

Meest essentiële competenties

Voor een goede invulling van deze opdracht, dient de inkoop-en contractadviseur over de volgende belangrijke competenties te beschikken:

  • Plannen en organiseren
  • Analytisch
  • Samenwerken
  • Proactief
  • Onafhankelijk
  • Helikopter view

Over de klant:

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Eisen:

  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding met focus op inkoop of een diploma van inkoopopleiding Nevi of vergelijkbaar
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met inkoop voor de overheid, waarbij je bij (meerdere) Europese/Nationale aanbestedingsprocedures en Raamovereenkomsten hebt doorlopen. 

Wensen:

  • Ervaring als inkoop/contract adviseur in de grond-, weg- en waterbouwsector
  • Ervaring met het contracteren van ingenieursdiensten voor de overheid; raamovereenkomst met meerdere partijen.
  • Ervaring met Systeemgerichte Contract Beheersing
  • Kennis van inkoop binnen Rijkswaterstaat

Arbeidsvoorwaarden:

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 24 september 2024 , voor 13:00 uur je recente CV in Word + onderbouwing van de eisen en wensen (als voorblad) en je all-in uurtarief excl. BTW.

Bandbreedte tarief: € 90,50/ € 99,75

Optie tot verlenging : Ja, 3x maximaal 12 maanden na afloop initiële opdracht.

Bijzonderheden AVG: Géén foto. Géén persoonsgegevens zoals (mail)adres, telefoonnummer, geboortedatum, nationaliteit of LinkedIn. Géén leveranciersgegevens mogen zichtbaar zijn op het format. 

Jouw weg naar succes?

In 7 stappen en enkele dagen

  • 1

    Vind jouw opdracht

  • 2

    Reageer: stuur ons je cv

  • 3

    Wij checken jouw profiel met de opdracht(gever)

  • 4

    Telefonisch kennismaken met een recruiter van Circle8

  • 5

    Is er een match? We stellen je voor

  • 6

    Intakegesprek bij de opdrachtgever

  • 7

    Contract en let's go!