Terug
Utrecht
12 maand(en)
36 uur per week
1-6-2024
25-9-2024
Reageer nu
VNR-66004

Functieomschrijving:

Rijkswaterstaat staat voor de grootste onderhoudsopgave in zijn geschiedenis. Keringen, sluizen, bruggen, tunnels en viaducten die in de vorige eeuw zijn gebouwd, zijn toe aan renovatie en vervanging. We zien dit als een kans om onze infrastructuur meteen veiliger, duurzamer en digitaal up-to-date te maken. Dat vraagt, naast flinke investeringen, om menskracht en specifieke kennis. Als (senior) adviseur lever jij een wezenlijke en sturende bijdrage aan de aanleg en onderhoud van stalen bruggen door heel Nederland.

Specialistische kennis van stalen bruggen is in alle fases van aanleg en onderhoud essentieel. Die wordt geleverd vanuit een gemotiveerd hecht team van adviseurs. Vanuit dat team is jouw inhoudelijke bijdrage van essentieel belang voor het succes van de projecten. Je toetst de haalbaarheid van plannen, analyseert inspectieresultaten en specificeert de benodigde functies en systemen in contracten. Daarnaast toets je op basis van risico’s het ontwerpproces en de - oplossingen van de opdrachtnemer en de uitvoering van de bouw. Je werkt zowel zelfstandig als gezamenlijk met de technisch adviseurs uit het team aan projecten met stalen bruggen,en je adviseert tevens over de projecten heen. Je werkt aan het toepassen van kaders, richtlijnen en normen en de verbetering daarvan. Bij projecten ben je het aanspreekpunt voor de projectorganisatie en gesprekspartner voor de opdrachtnemer(s). Ontwikkelingen binnen je vakgebied volg je op de voet en je stuurt daarop. Daarvoor gebruik je zowel je in- als externe netwerk.

Met de andere specialisten vorm je een team dat het voortouw neemt om kennis te delen en samen de gevraagde expertise, op alle projecten die dit nodig hebben, te leveren. Ook creëer je draagvlak voor (proces)verbeteringen. Als collega bij Rijkswaterstaat werk je mee aan een bereikbaar, veilig en leefbaar Nederland en draag je bij aan tastbare en maatschappelijk relevante projecten.

Een aantal concrete voorbeelden van mogelijke werkzaamheden zijn:

  • Bijdrage aan het onderzoeksprogramma Vervanging en Renovatie: als deskundig adviseur stalen bruggen stuur je op de onderzoeken die elders gedaan worden, om onze vervangingsopgave zo goed mogelijk in beeld te houden en waar mogelijk te verbeteren. De uitkomsten hiervan vertaal je naar maatregelen/conclusies en je zorgt voor de inbedding hiervan in de organisatie met de betreffende collega’s. 
  • Begeleiden herberekeningen stalen bruggen naar aanleiding van het onderzoeksprogramma of uitvoeringsprogramma Vervanging en Renovatie Adviseren in technische teams van aanlegprojecten, met specifieke inhoudelijke (constructeurs)kennis. Voorbeelden van dit soort projecten zijn: Haringvlietbrug, Papendrechtsebrug, Moerdijkbrug etc.

Resultaat opdracht

Technische adviezen op het gebeid van staal constructies van vaste stalen bruggen. Toets rapporten van ontwerpen en herberekeningen van vaste stalen bruggen van derden.

Over de klant:

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Eisen:

  • De aangeboden kandidaat heeft een afgeronde WO-opleiding in de richting van Structural Engineering of een vergelijkbare afstudeerrichting Toelichting: Deze afgeronde en erkende opleiding moet duidelijk zijn benoemd in het cv van de kandidaat. Benoem bij elke opleiding of deze is afgerond en wanneer diploma is behaald. Bij het niet benoemen of diploma is behaald kan de aanbieding terzijde worden gelegd.
  • De aangeboden kandidaat is een ervaren constructeur met kennis van de Eurocode, RBK en ROK, evenals kennis en ervaring met FEM analyses. Toelichting: Vermeld het nummer van deze eis bij de passende werkervaring in het CV. Dit moet duidelijk (SMART) zijn benoemd in het CV van de kandidaat.
  • De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar als constructeur aan een berekening van een stalen brug gewerkt. Toelichting: Vermeld het nummer van deze eis bij de passende werkervaring in het CV. Dit moet duidelijk (SMART) zijn benoemd in het CV van de kandidaat. 

Wensen:

  • Ervaring met werken bij een opdrachtgevende organisatie 
  • Ervaring met het toetsen van het werk van anderen
  • Ervaring in het adviseren van een project of (vaar)wegbeheerder

Arbeidsvoorwaarden:

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 25 september 2024, voor 10:00 uur je recente CV in Word + onderbouwing van de eisen en wensen (als voorblad) en je all-in uurtarief excl. BTW.

Bandbreedte tarief: € 118,75 - € 127,75

Optie tot verlenging : Ja, , 2x maximaal 12 maanden na afloop initiële opdracht 

Bijzonderheden AVG: Géén foto. Géén persoonsgegevens zoals (mail)adres, telefoonnummer, geboortedatum, nationaliteit of LinkedIn. Géén leveranciersgegevens mogen zichtbaar zijn op het format.

Jouw weg naar succes?

In 7 stappen en enkele dagen

  • 1

    Vind jouw opdracht

  • 2

    Reageer: stuur ons je cv

  • 3

    Wij checken jouw profiel met de opdracht(gever)

  • 4

    Telefonisch kennismaken met een recruiter van Circle8

  • 5

    Is er een match? We stellen je voor

  • 6

    Intakegesprek bij de opdrachtgever

  • 7

    Contract en let's go!