#groeien #doorstromen
01.08.2024
Leestijd 1 minuten

Meer vrouwen in IT en Tech via DetaVast

Oktober 2023 zijn we in opdracht van het Ministerie van Defensie gestart met het contracteren van 40 vrouwelijke ICT-medewerkers op DetaVast-basis. Dit mooie initiatief in samenwerking met Equals en Brunel om 𝗺𝗲𝗲𝗿 𝘃𝗿𝗼𝘂𝘄𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝘁𝗲𝗰𝗵/𝗜𝗧-𝘀𝗲𝗰𝘁𝗼𝗿 in te laten instromen is inmiddels een groot succes.

In juli vond een inspirerende bijeenkomst plaats waarbij alle deelnemende vrouwen samenkwamen. Na een korte presentatie van Defensie, was er de gelegenheid om persoonlijk kennis te maken en ervaringen uit te wisselen. Het was geweldig om te zien dat dit initiatief voor alle betrokkenen zo'n mooi resultaat heeft opgeleverd.

Over het ‘Equals Programma’

Met een ecosysteem van bedrijven, overheden en non-profits bevordert Equals de positie van vrouwen in tech. Equals werkt samen met werkgevers en tech-scholen om vrouwen om te scholen tot een junior ICT-rol. De vrouwen hebben gemiddeld 5-10 jaar werkervaring, zijn overwegend hoogopgeleid en beschikken over goede soft skills.

Samenwerking Circle8 en Brunel

De kandidaten komen voor 2 jaar in dienst bij Brunel en via een DetaVast-constructie onder het contract van Circle8 bij het onderdeel ‘Commando materieel en IT’ van het Ministerie van Defensie. Tijdens deze 2 jaar ontvangen zij persoonlijke begeleiding en worden ze lid van een ‘Women in Tech community’. Na 2 jaar starten de kandidaten, uiteraard bij goed presteren en in overleg, als medior in een (vast) dienstverband bij Defensie.